нещо не е в ред в света сега

12.02.2012 § Вашият коментар

Когото и да питаш ще се съгласи, че „секса“ продава в медиите и рекламата. За това всички сме съгласни. Има още един бутон за повлияване дълбоко вграден в нас това е страха.

Страха не е толкова известен като бутон за повлияване в медиите. Той, обаче отдавна е дори повече използван от „секса“. Ако не се сещате за примери ще ви подскажа – тревожни документални филми, трилър, драма, всичко,което създава тревожност. Според мен неочаквано, но хорърите не спадат към манипулиране чрез страх, просто защото там страха е осъзнавана цел.

Песента в записа започва с „нещо не е в ред в света сега“. Това е нещото, което храни твоя страх „нещо не е в ред в света сега“, дали в твоя личен или по принцип, няма значение. Това си е основателна причина да повярваш на хората, медиите, които ти дават обяснения колко са зле нещата и по какъв начин. Тези обяснения са техния дял от твоя страх,от него те печелят. Дават насока на страха ти. Това обаче е по-малкото влияние.Когато се страхуваш си по-податлив на влияние и внушение е това е златото, което търсят.

Сега си припомнете новините, които гледахте скоро по трите национални телевизии. Знаете, че все са негативни. Негативни ли са всъщност или плашещи?! Споменете си за всички онези скорошни филми, за конспирации, драми, филми „такъв е живота“ или за отвратителните реалити шоута, които показват „действителността“.

Ако разбирате текста на песента в началото, сигурно не виждате нищо лошо в желанието за по-добър свят. Аз също. Винаги има причина да си недоволен, но това е различно от това да си наплашен.

С този текст си го изкарах на доста хора, ако някой се разпознае, добре за него и да ме прощава.

Advertisements

Какво мислиш ти за това?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading нещо не е в ред в света сега at времето.

meta

%d bloggers like this: