ръководство за сигурност в Интернет

07.07.2011 § Вашият коментар

 

В наши дни, ако не знаете как да защитите компютъра си, той все едно публично достъпен от Интернет. Има два типа атаки – целенасочени, атакуващия има за цел точно определени компютри; на слуки атаки, атакуващия не се интересува на кого и какъв е компютъра, целта му е да проникне и извлече чувствителна информация или да използва компютъра ви.
Ако имате защитна стена може да погледнете в логовете и. Ще видите, че има постоянни опити за сканиране на компютъра ви за отворени входове към вашия компютър, които защитната стена спира. Опасността от това да бъдете хакнат е реална. Или целенасочено от човек проявяващ интерес към вашия компютър или от заложени капани като пиратски софтуер, хакнати сайтове с инсталиран софтуер за проникване за масово хакване. Повечето такива атаки търсят слабо защитени компютри. Ако се образовате в основна компютърна сигурност, това ще затрудни хакера и ще го откаже, вероятно.
Попаднах на едно добро ръководство за компютърна сигурност. Обяснено е разбираемо и лесно за четене и прилагане. Реших да го споделя с вас. Компютърната сигурност все повече става задължителна в работата с компютър. Това ръководство, на разбираем език, обяснява как да се предпазите и как работи защитата. Не е за точно определена операционна система, обхваща Маковете, Уиндоус и Линукс.
На мен ми хареса и това ме накара да го споделя. Можете да го пречете на следващия адрес.

Advertisements

Какво мислиш ти за това?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading ръководство за сигурност в Интернет at времето.

meta

%d bloggers like this: