място за контакт – личния сайт

25.06.2011 § Вашият коментар

Преди време исках да си направя личен сайт. Само че, не знаех за какво ще ми е, какво да сложа в него. Имаше различни примери в Интернет, но никой не ми допадаше. Най-важното не знаех защо ще ми е такъв сайт.
С времето ми се оформи идеята за какво може да служи личния сайт. Той може да е  място за контакт с хора, които имаме нещо общо. Общите интереси са стимулиращи за развитие на по-продължителни отношния или участие в съвместен проект. С такива хора бихме си взаимно полезни и може да си помагаме въ взаимното си развитие.

Какво прави един сайт отправна точка за контакт?
За мен личен сайт може да са доста видове сайтове – блог, портофолио на работа и всичко, което представя някакъв аспект от вас или нещо свързано с вас.
Хрумнаха ми две необходими неща за такъв сайт осъществяване на контакти. Първото е, че сайта трябва да пресява хората, които ще се свържат с вас. Целта, с която търсите контакт с хора от Интернет определя какво ще има в сайта и хората, които ще привлича. Съдържанието демонстрира вашите интереси и ви представя. Типично е да се изброяват интереси или да се пишат дефиниции на това кой сте или какво правите. Това според мен е неефективно. По-добрия начин е да се демонстирира това, което иначе бихте изброили или дефинирали. Това може да стане например като демонстирате знания в дадена област или решавате някакъв проблем правите анализ, показвате работата си и обяснявате идеите зад нея или каквото искате да демонстирате. Истински интересуващите се от вас и вашите интереси ще бъдат заинтересувани от вас. Тук идва и второто важно нещо. Трябва да е ясно, че сте отворен за комуникация. Подканвайте обратна връзка, контакт или реакция. Напишете специално отделна покана за контакт. Така хората по-лесно ще се престрашат да се свържат с вас, когато е ясно, че имате желание да комуникирате с тях.

Тези две идеи са само отправните точки за личния сайт като притегателно място за съмишленици. Има още какво да се измисля в създаването на сайта в зависимост от специфичната цел за контакт. Всъщност това, което писах е лесното. Измислянето на идеите вградени в сайта и приложението им е по-трудната част.
Сайта като отправна точка за контакт ми е интересна тема и ще доразвия идеята си. Ако и вие имате някакви идеи, мнение или критика не се колебайте да ги споделите.

Advertisements

Какво мислиш ти за това?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading място за контакт – личния сайт at времето.

meta

%d bloggers like this: