софтуер с отворен код за снимки

28.05.2011 § Вашият коментар

Предполагам знаете за някои софтуери с отворен код за обработване на снимки. Тези, за които ще пиша не се вписват в обща категория. Това, което ми хареса в тях е, че или са добре направени или имат потенциал да станат добри и са полезни.
digiKam – Photo Management Program е както подсказва името програма за управление на снимки. Има стандартните възможности за разглеждане на снимки и основни възможности за редактиране. Хареса ми заради начина, по който e направен. Разглеждането на снимки е удобно и дава информация извлечена от снимките в крак със най-добрите подобни безплатни софтуери като Picasa. Редактирането на снимки си е стандартното за този вид софтуер и не му липсват функции. Този софтуер е за Линукс и Уиндоус, но преобладаващото мнение е, че най-добрия от този вид софтуер за Уиндоус е InfranView.
Hugin – Panorama photo stitcher софтуер за лесен начин на съединяване на снимки за създаване на панорамна снимка. Достатъчно лесен за използване от любители и с функции задоволяващи и професионалистите.
Gallery | Your photos on your website сигурно най-известния софтуер с отворен код за онлайн галерии от снимки и има защо. Преди време търсех такъв вид софтуер и това беше един от изборите ми. Изглежда може да се наглася според нуждите ви, но не съм го човъркал. Ето един сайт направен с него – фамилен албум  The Joneses. Хубавото е, че можете да създавате account за различни хора и да им показвате своите снимки без те да са публични в Интернет.
Обновление:
Virtual Volumes View Photo Edition това е каталогизиращ софтуер за дискове със снимки. Писах за оригиналната му версия. Характерното за този софтуер е, че има възможност за категоризация на каталогизираните файлове чрез тъй наречените виртуални дискове в тази версия за снимки каталога също показва умалена версия на снимката.

Още и по-големи скрийншотове от програмата тук.

Advertisements

Какво мислиш ти за това?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading софтуер с отворен код за снимки at времето.

meta

%d bloggers like this: