in link we trust: новите училища

29.12.2010 § Вашият коментар

В образованието много се говори за реформа, дори революция. Не само се говори. Различни по вид и форма се появяват нови решения за образование. Общото между тези решения, които ще ви покажа е, че те са:

  • използващи материали, които са на разположение за използване без пари.
  • използващи софтуер в управлението на учебния процес
  • повечето изискват онлайн сътрудничество между учениците
  • в част от тях участието е безплатно
  • разчита се на насочвано самообучение

Open High School of Utah е дистанционно средно училище с материали под Крийтив Комънс лиценз и още други неща неприлагани в днешното образование.

School of One е училище както говори името му, в чийто център е ученика. Използват се информационни технологии и нов вид на обучение, за да се развият индивидуалните таланти и нужди на учениците.

Peer to Peer University | Learning for everyone, by everyone, about almost anything видеото отдолу обяснява идеята зад този университет.


Peer 2 Peer University 2010 from P2P University on Vimeo.

University of the People – The world’s first tuition-free online university това е университет, който ще се опита да бъде акредитиран и по този начин признати  дипломите му. Въпреки, че идеята е да не се плаща за обучението, вероятно за в бъдеще ще има някаква малка такса, която да покрива административните разходи.

The Personal Web Design Degree един ентусиаст уеб дизайнер е в процеса на създаването на помощно средство за тези, които искат да се обучат в уеб дизайна.

WaSP InterAct Curriculum е помощно средство за преподавателите по уеб дизайн, което се променя с промените в съвременния уеб дизайн. Това е учебен план със съответните източници за учене. Има определени хора за този проект, но е отворен към предложени промени от уеб дизайнерското общество. Може също да се ползва като помощно средство при обучение. Материалите и сайта са свободни за ползвани под Криейтив Комънс лиценз.

Advertisements

Какво мислиш ти за това?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading in link we trust: новите училища at времето.

meta

%d bloggers like this: