ePortfolio променя ученето

11.03.2010 § Вашият коментар

ePortfolio е резултата от новото виждане за образованието. Идеята за ePortfolio е място, в което обучаващия се събира доказателства затова, което е научил и неща, които е използвал в обучението си. Не по-малко важна е и другата му страна. Това е споделянето на ePortfolio и използването му създаване на връзки и разговори свързани с ученето.
Ново виждане за образованието е, защото в ePortfolio са вградени принципи като самостоятелно управление на обучението чрез неговата оценка и подобряване. Също така намиране на ментори и партньори в ученето. Те помагат и подобряват ученето. Освен това използването на ePortfolio премества фокуса на обучението върху учещия се. Той става главното действащо лице в обучението. Той е човека, който се учи в случая, а не човека, който е обучаван от учител, както е до сега.
Освен това ePortfolio предоставя възможност за демонстриране на способностите на човек. От едно ePortfolio може да се създаде много добро представяне на кандидат за работа.
Идеята за ePortfolio не приложима само в училищата. Тъй като всички се учим през целия си живот може да се използва и от хора завършили основното си обучение.
Целта ми не е да обяснявам какво е ePortfolio. Просто направих кратко представяне. Идеята е много добра според мен и може да се използва от всеки.
Ако искаш да разбереш повече за ePortfolio слагам няколко Интернет линка отдолу.
Advertisements

Какво мислиш ти за това?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading ePortfolio променя ученето at времето.

meta

%d bloggers like this: