art of possibility

15.12.2009 § Вашият коментар

„Art of Possibility“ е книга от човека, който говори във видеото от записа. За него откирването на възможности е изкуство. Това изкуство е повече нагласа отколкото усвояването на  някакви техники. Изкуството е в това да видиш възможност там където  други не биха я видели.  Когато реша да правя нещо, много хора ми казват, че това няма да стане, защото има някакви ограничения и рискове. Изкуството на възможността в такива случаи се проявява, в намирането на начин, който тези хора не желаят да видят. Една  леко неточен цитат по този случай е „Тези, които искат намират начин, а тези които не искат намират извинение“

Мислех да си купя книгата, но изгледах това видео и още няколко от Benjamin Zander. Оказва се, че във видеото той разказва голяма част от идеите в книгата си и ги повтаряше в другите видеота. Това видео е най-пълното от всички, които намерих. Реших да изследвам сам изкуството на възможността, без помоща на книгата на Бенджамин Зандер и съпругата му. Схващането на идеята за намиране винаги на други възможности е достатъчно. Оказва се възможностите не се предлагат, а се търсят и намират.

По тази тема добра книга е “Добрата сполука” от Фернандо Триас Де Бес. Българското издателство е Изток-Запад. Издадена е за втори път под името „Добрия късмет“ тази година (2009). Можете да видите книгата тук, на сайта на издателството. Оказва се може да се прочете тук.

Advertisements

Какво мислиш ти за това?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading art of possibility at времето.

meta

%d bloggers like this: