самодеен проект може би, едва ли не

14.08.2009 § Вашият коментар

От известно време се чудя как да помогна на една библиотека да е по-съвременна. Обичам библиотеките! Няма да се задълбочавам, но смятам че обществените библиотеки са една много напредничава идея, която е реализирана.
Проекта за сега се оформя като популяризирането и привличане на читатели за библиотеката. Основно, но не само, реализацията ще е през Интернет. Още обмислям как да реализирам цялата работа. Целта е да има ефект, вероятно няма да е веднага. Много от нещата ще изискват проучване и научаване на нови неща за да ги направя. Това не е проблем, а и нямам срок.
Първата стъпка ще е проучване на целевата група. Читателите и потенциалните читатели. Все още не съм измислил напълно как ще стане. За сега имам идея да направя анкета и да я дам в библиотеката да я попълват читателите. 
Ходих да проуча нещата в библиотеката. Пълна скръб! Не стига, че на никой не му пука за библиотеките, а ми се намерили само две фирми за библиотечен софтуер да доят библиотеките, които искат да са модерни. Пълна липса на съдействие от тъй наречените общественици. Само показни жестове, които нямат никакво въздействие. Въобще мила родна картинка. Хубавото е, че се появят доброволци, които им помагат я с дарение, а с опит. Те ги наричат самодейци. Мен май също ме нарекоха така. Останах като ударен с парцал след това. Доста тъпа дума, ограбваща смисъла на целта на доброволната работа, според мен.
Ако се развиват добре нещата, ще документирам в блога проекта.
Advertisements

Какво мислиш ти за това?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading самодеен проект може би, едва ли не at времето.

meta

%d bloggers like this: