полезно инфо за компютри и интернет

06.05.2009 § Вашият коментар

http://www.box.net/static/flash/box_explorer.swf?widget_hash=9yysb2m93l&v=1&cl=0Горните файлове са взети от сайта makeuse.com . Сайта го открих чрез книгата „The Big Book of BitTorrent“. Може да се свали отгоре. Електронната книга е към 20-30 страници и е най-доброто ръководство за ползване на торенти. Обяснява какво е торент и как се ползва. Освен това дава информация къде да намерите торенти, как да ги ползвате и нужните мерки за безопасност. Въобще е едно доста добро ръководство за торентите, което веднага ви обяснява най-съществените неща. Аз ползвам торенти отдавна, но също научих някои неща, като как се споделя торент и някои допълнителни възможности за по-добро ползване на торент програмите. Препоръчвам тази книжка с две ръце. Дори се замислих да я преведа на български. Ще видим, може и да го направя.
„Google Cheat Sheet“ е друг полезен файл, който може да свалите отгоре. Накратко са обяснени всички начини за ползване на търсачката Google. Мога да гарантирам, че са  полезни различните команди за Google. Стига да помислиш как може да ги използваш дават много добри резултати, по-добри от простото търсене на думи в Google. Както предишното ръководство и това е кратко и точно.
„Windows Shortcuts“ мисля ще е полезна за всеки. Описани са най-използваните кратки клавиши за Windows, Word, Excel и Outlook. От опит знам, че много по-лесно и бързо се работи с компютър като използваш клавишни комбинации за често използвани действия. В тази книжка от 1-2 страници са написани тези клавишни комбинации. Макар че ползвам клавишни комбинации поне половината от споменатите не ги знаех.
„Linux Command Reference List“ и „Linux Manual Guide“ са кратки документи от 2 страници за най-употребяваните команди и клавишни комбинации в Линукс. Нали от скоро се занимавам с Линукс, нищо не знаех за някои основни и нужни неща. В тези документи тези често използвани команди и клавиши са описани. Някои не знаех, че съществуват, а са елементарни неща като да загасиш компютъра с клавишна комбинация.
„How to Build PC“. Въпреки, че заглавието на този документ е „Как да си направиш компютър“ доста повече ще трябва да прочетете и да знаете да си сглобите сам компютър. Полезното в случая е, че дава съществена информация за различните части на компютъра. Тази информация може да е много полезна, когато си поръчвате да ви сглобят компютър и може да ви помогне по-добри да си изберете различните части.

Advertisements

Какво мислиш ти за това?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading полезно инфо за компютри и интернет at времето.

meta

%d bloggers like this: